OMAISHOITAJIEN ASIAKASRAATI YLÄ-SAVOON, TULE MUKAAN!

9.6.2017

Ylä-Savon SOTE ja Kuopion Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry perustavat omaishoidon asiakasraadin Ylä-Savon alueelle. Asiakasraadissa omaishoitajat ja omaishoitajayhdistys kehittävät omaishoitoperheiden palveluita yhteistyössä palvelun järjestäjän kanssa. Omaishoidon asiakasraati koostuu omaishoitajista sekä asiantuntijoista ja vetäjistä, joiden tehtävä on ohjata ja tukea raadin työtä.

KENELLE ASIAKASRAATI ON TARKOITETTU?

  • Sinulle, joka hoidat apua tarvitsevaa omaistasi tai läheistäsi. Osallistua voit, jos perheessä on / on ollut omaishoitotilanne ja kokemusta omaishoitoa tukevien palvelujen käytöstä Ylä-Savon SOTE:n alueella Iisalmessa, Kiuruvedellä, Sonkajärvellä tai Vieremällä (esim. palveluohjaus, päivätoiminta, terveyskeskuspalvelut, lyhytaikaishoito, vammaispalvelut, omaishoidon tuki).
  • Sinulle, joka haluat osallistua ja kehittää omaishoitoa tukevia palveluja ja tuoda arjen asiantuntijuuden kuuluville.
  • Sinulle, jonka on mahdollista osallistua raatityöskentelyyn sovitun toimintakauden ajan. Osallistua voi, vaikka omaishoito syystä tai toisesta päättyy toiminnan aikana.

MIKSI OSALLISTUA ASIAKASRAATIIN? – Toiminnan tavoite ja hyödyt

Tavoitteena on omaishoitajien osallisuuden mahdollistaminen omaishoidon palveluiden kehittämisessä. Asiakasraadin jäsenet pääsevät nostamaan esille kehittämiskohteita, jotka koskettavat omaishoidon arkea. Arjen asiantuntijuuden kuuleminen lisää palvelujen asiakaslähtöisyyttä.

MITÄ OSALLISTUMINEN EDELLYTTÄÄ? – Asiakasraadin toiminta ja aikataulu

Asiakasraati kokoontuu yhteensä 6 kertaa, noin 2 tuntia kerrallaan syyskuun 2017 ja maaliskuun 2018 välisenä aikana. Tapaamiset järjestetään Ylä-Savon SOTE-alueella osallistujien asuinpaikkakuntien mukaan. Asiakasraadin toimintakauden (noin ½ vuotta) jälkeen arvioidaan tuloksia ja tarve mahdolliselle jatkolle. Tarkemmat päivämäärät sovitaan lähempänä asiakasraadin osallistujien valinnan jälkeen.

KUKA JÄRJESTÄÄ TOIMINNAN? – Vastuutahot ja roolit

Ylä-Savon SOTE-kuntayhtymä ja Kuopion Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry. Yhteyshenkilönä toimii Johanna Nikonen, Kuopion Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:stä. Omaishoitajayhdistys toimii raadin vetäjänä, omaishoitajat ja omaishoidon parissa työskentelevät ammattilaiset asiantuntijoina.

MITEN ASIAKASRAATIIN PÄÄSEE MUKAAN? – Toimintaohjeita raatityöskentelystä kiinnostuneille

Omaishoitajien asiakasraadista kiinnostunut omaishoitaja ilmoittautuu suoraan omaishoitajayhdistyksen yhteyshenkilölle: Johanna Nikonen, puh. 050 494 1575 tai johanna.nikonen(at)kuopionomaishoitajat.fi.

Ilmoita kiinnostuksestasi 20.8.2017 mennessä. Osanottajavalinnassa huomioidaan alueellinen kattavuus niin, että asiakasraatiin tulee omaishoitajia Ylä-Savon SOTE-kuntayhtymän eri kunnista ja erilaisista omaishoitotilanteista. Osallistujat valitaan eri-ikäisistä omaishoitajista, jotta omaishoitajuuden moninaisuus on raadissa edustettuna.Tämän jälkeen työskentelyyn valituille ilmoitetaan tarkempi aikataulu. Asiakasraatiin valitaan 8-12 omaishoitajajäsentä. Mikäli kiinnostuneita on enemmän, valitaan raadin jäsenille myös varajäsenet. Kaikille kiinnostuneille ilmoitetaan valinnan tuloksesta.