Tule avaamaan uusi ovi! verkkovalmennusta omaishoitajille

12.8.2016

Kuopion Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry, Palvelu tulevaisuuteen: eMaaseutu-hanke ja Kuopion kansalaisopisto järjestävät yhteistyössä eOvet-valmennuksen omaistaan hoitaville. Kuvallisella etäyhteydellä toteutettavaan ryhmään voi osallistua kotoa omalta tietokoneelta. Verkkovalmennus sopii erityisesti omaishoitajille, joille ryhmiin osallistuminen on vaikeaa esimerkiksi hankalien liikenneyhteyksien, ansiotyön tai hoidettavan toimintakyvyn vuoksi. Ovet-valmennus on Omaishoitajat ja läheiset – liiton kehittämä omaishoitajien valmennusmalli, jonka tavoitteena on omaishoitajien vahvuuksien tukeminen ja uusien voimavarojen löytäminen yhdessä toisten omaishoitajien kanssa.

Valmennukseen sisältyy kuusi osallistumiskertaa, joilla käsitellään omaishoitajuutta, yhteiskunnan palveluja, hoivatyön perusteita, muutoksen kohtaamista, vertaistukea ja omaishoitajan hyvinvointia. Valmennus on tarkoitettu kaikille sairasta tai vammautunutta läheistään hoitaville, eikä edellytä omaishoidon tuen piiriin kuulumista tai yhdistyksen jäsenyyttä. Valmennus sopii erityisesti omaishoitotilanteen varhaisvaiheeseen. Verkkovalmennus Pohjois-Savossa on omaishoitajille ainutlaatuinen kokeilu, jonka tavoitteena on testata käyttäjien valmiuksia, teknisiä edellytyksiä sekä uuden opetustavan soveltuvuutta omaishoitajien kohderyhmälle.

Ajankohta: Perjantait 7.10., 14.10., 28.10., 11.11., 25.11. ja 9.12.2016 klo 12-14
Paikka: Etäyhteys tietokoneen välityksellä em. aikoina. Luennoitsijan osuudet taltioidaan aikariippumatonta käyttöä varten.
Osallistuminen: Ilmoittaudu valmennukseen 30.9.2016 mennessä yhteyshenkilölle, tiedot alla. Ryhmän koko on 8-10 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistujat saavat tarkemmat ohjeet ilmoittautumisen jälkeen. Osallistumiseen tarvitset tietokoneen, web-kameran ja kuulokemikrofonin sekä toimivan tietoliikenneyhteyden. Palvelu tulevaisuuteen: eMaaseutu-hanke järjestää tarvittaessa lainaan web-kameran ja kuulokemikrofonin.
Valmennuksen yhteyshenkilö:
Johanna Nikonen, puh. 050 494 1575, sähköposti johanna.nikonen(a)kuopionomaishoitajat.fi

TULE ROHKEASTI MUKAAN PILOTTIRYHMÄÄN AVAAMAAN UUSIA OVIA MYÖS MUILLE!