OmaisOiva-logo

OMAISOIVA – Yhdistyksen oivaa toimintaa

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen, STEA:n tuella järjestämme omaishoitajien jaksamista tukevaa lähialuetoimintaa. OmaisOiva mahdollistaa tiedon, tuen ja toiminnan tarjoamisen eri puolilla toiminta-aluettamme. Toiminta on tarkoitettu kaikille sairastuneiden läheisille, eikä edellytä yhdistyksen jäsenyyttä tai omaishoidon tuen piiriin kuulumista. Auttaessasi omaistasi – iästä, sairaudesta tai vammasta riippumatta – olet omaishoitaja. OmaisOivan eri toimintamuodot tarjoavat vaihtoehtoja erilaisiin omaishoidon tilanteisiin.

Haluatko Sinä toimia vapaaehtoisena OmaisOivassa?

  • Yhdistys tarjoaa koulutusta, tukea ja ohjausta vapaaehtoisena toimimiseen
  • Voit toimia tukihenkilönä, virkistystapahtumien järjestäjänä, ryhmänohjaajana, mukana Ovet-valmennuksissa tai vaikkapa kahvinkeittäjänä kokoontumisissa. Vapaaehtoistoimijuuden muodot ovat moninaiset!
  • Onko sinulla oma idea tai ajatus, kerho tai keskustelu, jonka haluaisit toteuttaa?

Ideasta toimeen

Ota rohkeasti yhteyttä
Johanna Nikonen
050 494 1575

OmaisOiva kioski

Tietoiskuja omaishoidosta. OmaisOiva-kioskille voi piipahtaa kysymään omaishoitoon liittyvistä asioista, saada ohjausta ja neuvontaa sekä tietoa erilaisista omaishoitoperheiden tukitoimista.

OmaisOiva kahvila

Avoimia keskustelutilaisuuksia ja kohtaamispaikkoja

OmaisOiva ryhmä

Säännöllisesti kokoontuva, avoin tai suljettu omaishoitajien vertaisryhmä. Yhdistyksellämme on ryhmiä, jotka on kohdennettu kaikille omaistaan hoitaville sekä ryhmiä, jotka on rajattu omaishoitotilanteen mukaan (työikäiset omaishoitajat, lasten omaishoitajat sekä miesomaishoitajat).

OimaisOiva ovet-valmennus

16 tunnin mittainen omaishoitajien valmennusryhmä, jossa paneudutaan omaishoitajuuteen, yhteiskunnan palveluihin ja hoitotyöhön. Valmennus tarjoaa tietoa, taitoa ja tukea omaishoitajalle. Valmennuksia järjestetään vuosittain yhdistyksen toiminta-alueella.

OmaisOiva hetki

Yksilöllinen keskusteluhetki, ohjaus ja neuvonta, on mahdollista puhelimitse tai henkilökohtaisena tapaamisena.